Vaccinaties voor op reis

Onze tips en informatie over vaccinaties voor reizen

We krijgen regelmatig vragen over reisvaccinaties. Welke vaccinaties heb je nodig als je een verre reis gaat maken? Zijn die reisvaccinaties wel echt nodig of zijn het alleen adviezen? Moet ik ze dan allemaal halen of maar een paar? Worden reisvaccinaties verzekerd? Daarom hebben we over dit onderwerp een blog geschreven. We delen hier onze kennis en ervaring over vaccinaties voor het reizen. Let op: Dit is geen advies!

Vaccinatie voor op reis

Zodra je de bestemming van jouw verre reis hebt bepaald, kun je opzoeken of je voor deze bestemming reisvaccinaties nodig hebt. 
Op de website van de GGD kun je het vaccinatie advies per land vinden. 

Sommige vaccinaties moet je een aantal weken voor vertrek krijgen en soms krijg je van één vaccin meerdere prikken verspreid over een aantal weken, dus houd hier rekening mee.

Hier zijn een aantal voorbeelden met de adviezen per land:
Thailand: Hepatitis A, DTP, Mazelen, Rabiës
Indonesië: Buiktyfus, Hepatitis A, DTP, Mazelen, Rabiës
Columbia: Gele koorts, DTP, Hepatitis A, Rabiës
Mexico: Hepatitis A, DTP, Rabiës
Zuid-Afrika: Hepatitis A, DTP, Mazelen, Rabiës
Tanzania: Gele koorts, Hepatitis A, DTP, Mazelen, Rabiës

Over het algemeen komen de adviezen redelijk overeen, maar voor bepaalde landen zijn er meerdere opties mogelijk, zoals Japanse encefalitis. Deze vaccinaties worden geadviseerd als je naar bepaalde gebieden of eilanden binnen een land reist of wanneer je ergens voor een langere tijd blijft, maar zijn niet verplicht.

Malaria komt voor op meerdere delen van de wereld. Er is momenteel nog geen vaccinatie tegen malaria beschikbaar, maar er zijn wel speciale malariapillen die je kunt gebruiken als je naar een hoog risico malariagebied reist.

In Afrika zijn er een aantal malariagebieden, ook in Midden en Zuid-Amerika en Azië. Dit is de laatste jaren wel flink afgenomen, dus in veel landen is niet meer nodig om malariatabletten te slikken.

Wij hebben bijvoorbeeld 5 jaar geleden in Cambodja een maand lang malariatabletten geslikt, maar naast dat we ons er niet lekker door voelden, zouden we het inmiddels niet meer aanraden wanneer je op reis gaat naar dit land.

Kijk voor de laatste informatie over malariagebieden op de site van de GGD of vraag advies aan bijvoorbeeld vaccinatiesopreis.nl.

Plan hier een afspraak of vraag om advies over alle soorten reisvaccinaties op vaccinatiesopreis.nl


Vaccinatie KristelKristel die haar vaccinaties thuis krijgt

Vaccinaties Op Reis heeft 23 locaties in heel Nederland waar je terecht kunt voor reizigersadvies en vaccinaties. Vooral ’s avonds en in het weekend kun je hier terecht. Je krijgt tijdens de afspraak direct je vaccinaties. Maak nu direct online in 2 minuten je afspraak! Wij zijn LCR geregistreerd en hanteren geen toeslagen voor avond- of weekend afspraken.
Klik hier voor meer info

Regel je verzekeringen

Voordat je op reis gaat is het handig om extra verzekeringen af te sluiten, zoals een doorlopende of tijdelijke reisverzekering of een tijdelijke ziektekostenverzekering.

Door een aanvullende verzekering voor reisvaccinaties af te sluiten, kun je een hoop kosten besparen.
Wij waren niet aanvullend verzekerd voor reisvaccinaties voor onze reis naar Azië, maar we hadden wel meerdere vaccinaties nodig.
Wij waren voor het (thuis)consult, twee herhaalconsulten en de vaccinaties die we nodig hadden rond de €350 kwijt. Een aanvullende verzekering is dus geen overbodige luxe als je een aantal reisvaccinaties nodig hebt.  

Als je het jaar voorafgaand aan de reis al weet dat je één of meer reisvaccinaties nodig zult gaan hebben, kun je berekenen of het de moeite is om jezelf hier aanvullend voor te verzekeren voor het daaropvolgende jaar, het jaar dat je op reis gaat. Daarom is het belangrijk dat je op tijd begint met het voorbereiden van een verre reis, want hiermee kun je veel kosten besparen!

De voorpret van een verre reis begint al maanden van te voren, of nou ja voorpret, wanneer je weet hoe je jezelf goed kunt voorbereiden op jouw reis en jouw totale budget hebt berekend. 
De uitgaven die voorafgaand aan een reis worden gemaakt, worden vaak vergeten bij het opstellen van een budget, maar kunnen wel impact hebben op je totale reis budget. 
Je denkt misschien niet meteen aan deze uitgaven wanneer je een reis gaat voorbereiden, maar de kosten voor de voorbereidingen zijn belangrijke en (soms) grote uitgaven. 
Uit eigen ervaring weten we dat er een hoop op je af komt bij het voorbereiden van een verre reis. Daarom willen wij jou helpen met deze budget tips voor het voorbereiden van jouw (backpack) reis!


In 
de blog Goedkoop en voorbereid op reis geven we je nog meer tips voor het voorbereiden van je reis.


Als je vragen over dit onderwerp hebt, laat dan hieronder een reactie achter, stuur ons een bericht via Instagram @wanderlovers.nl of stuur een mail naar info@wanderlovers.nl

Reizen

Wanderlovers.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *