Tips citytrip Praag: Wat te doen tijdens een stedentrip naar Praag

Tips voor een stedentrip in Praag

Wij maakten in februari een citytrip naar Praag. Meestal reizen we naar plekken waar de gemiddelde temperaturen in die periode wat hoger liggen, maar de kou hield ons niet tegen om een stedentrip naar Praag te maken. 
In Praag hebben we heerlijk de toerist uitgehangen. We bezochten in Praag bekende bezienswaardigheden, dronken het goedkope Tsjechische bier en probeerden typische lekkernijen uit de omgeving.

Wanderlovers.nl Praag

Accommodatie in Praag

In Praag boekten we via Booking.com een kamer inclusief ontbijt (in buffetvorm) bij Grandior Hotel Prague. 
De gemiddelde prijzen in Tsjechië liggen lager dan in Nederland, waardoor dit hotel binnen ons budget paste 
Uiteraard ligt dihotel op loopafstand van het centrum van Praag. Een ideale locatie om de stad tijdens een citytrip te verkennen. 
We besloten ons eens in luxe onder te dompelen en boekten bij de receptie een privé spa. We hadden de spa ruimte met sauna’s en een bubbelbad zo’n 1,5 uur tot onze beschikking, inclusief een fles champagne.

Activiteiten in Praag

Zoals we al in de introductie van deze blog schrijven, hebben we in Praag de toerist uitgehangenWij vertellen je hieronder wat wij tijdens onze stedentrip in Praag hebben  gedaan en waarom de stad een bezoek waard is.

Laten we beginnen met de bekende Karelsbrug, die alleen toegankelijk is voor wandelaarsDeze brug verbindt de Oude Stad met de wijk Malá Strana. 
Het is een bezienswaardigheid op zich om over de brug heen te lopen. Verspreidt over de brug staan 30 heiligenbeelden, waarvan het beeld van Johannes van Nepomuk er tussenuit springt. Er wordt gedacht dat het geluk brengt als je zijn sokkel aanraakt. 
Daarnaast kom je elke paar meter wel kraampjes met souvenirs en artiesten zoals schilders op de brug tegen. 
Extra tip: Zet je wekker om de Karelsbrug te bekijken voordat de toeristen massa wakker wordt. Houd je niet van vroeg opstaan, bezoek de brug dan wanneer het donker is. ’s Avonds is de brug prachtig verlicht en heb je vanaf hier een mooi uitzicht over de rivier de Moldau. 
Probeer de brug in ieder geval midden op de dag te vermijden. 

Iets wat zeker tijdens je stedentrip aan Praag de moeite waard is, is de Praagse Burcht. Dit is een mini stadje, binnen PraagTerwijl je naar boven loopt, kom je langs het Gouden Straatje; het lijkt hier alsof je jaren terug de tijd in gaat.
Bovenaan de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de oude stad van Praag.  
We bezochten ook de Sint-Vituskathedraal, die onderdeel is van de Praagse Burcht. 
Bij Sint-Vituskathedraal zullen het mozaïek en de glas in lood ramen je opvallen. 
 
Onze tip extra tip: Koop een combinatie ticket voor de Praagse Burcht en de kathedraal.
Neem de tijd wanneer je dit deel van Praag bezoekt, want je kunt binnen het gewest uren rondlopen.
 
Wij bezoeken tijdens onze citytrips vaak een kathedraal en vragen ons dan af  hoe ze vroeger zonder grote machines deze gebouwen hebben gemaakt en zo gedetailleerd vorm hebben kunnen geven. 
 
Vervolgens bezochten we het grote centrale plein. Dit plein is niet perse een bezienswaardigheid op zichzelf, maar het wordt omgeven door mooie historische gebouwen. In deze omgeving kun je ook veel restaurants en winkeltjes vinden.

Ten slotte hebben we naar de oude Joodse begraafplaats bezocht. Er liggen hier zo veel graven, dat ze op elkaar gestapeld zijn. Heel indrukwekkend om te zien. 
De begraafplaats ligt in de wijk Josefov, wat ook de Joodse wijk wordt genoemd. Joden werden vroeger naar deze, toen armoedige, wijk in Praag gestuurd. Tegenwoordig woont er nog maar een kleine Joodse gemeenschap, maar de sfeer van toen voel je er nog steeds.

Eten & drinken in Praag

Als je een echte toeristische snack wilt eten tijdens je citytrip in Praag, neem dan een Trdelník. Dit is een rond hol deeg met kaneel en suiker. Je kunt ‘m naturel eten of toppings toevoegen. Je kunt de Trdelník niet mislopen want deze snack wordt overal in de stad verkocht. 
 
Zin in een goed lokaal bier(tje)? Wij kwamen terecht bij La Republica. Dit keer hadden we niks van te voren opgezocht, maar keken we gewoon naar binnen of het er druk uit zag. 
Bij La Republica serveren ze verschillende soorten bier, maar ook sterke drank en cocktails. Daarnaast hebben ze in het restaurant een groot biervat achter het glas staan waarin ze hun eigen bier brouwen. 
Er is hier ook vaak live muziek, check even op de website of er tijdens jouw stedentrip in Praag een optreden is. 
Wij hebben hier niet gegeten, omdat we de menukaart niet erg bijzonder vonden.Zoals je wellicht merkt, zijn wij niet heel erg fan van de Tsjechische keuken, waardoor we een aantal keer beland zijn bij Remember Vietnamese Food. Op de menukaart staan onder andere de bekende Vietnamese noedel soepen en andere gerechten met noedels of rijst. 
Dit is misschien niet een bruikbare tip voor iedereen, maar als fans van de Aziatische keuken en gezien het feit dat we hier twee keer hebben gegeten, moesten we dit restaurant noemen. 
Wij kiezen vaak voor de Aziatische keuken sinds dat we hier kennis mee hebben gemaakt in Zuidoost-Azië. Aziatisch eten vinden wij eigenlijk overal ter wereld lekker ebetaalbaar. Aangezien we toch al zo goed bezig waren om ons in Praag een beetje in luxe onder te dompelen, hebben we genoten van een luxe drankje met snacks bij Cloud 9 Sky Bar & Lounge, onderdeel van het Hilton Hotel. Er staan hier veel verschillende cocktails op de menukaart. 
De prijzen liggen hier wat hoger dan gemiddeld, maar je krijgt er wel gratis een uitzicht over de stad Praag bij! 

Marktkraampjes in Praag

Als je nog meer tips wilt voor een citytrip naar Praag of vragen hebt, stuur ons dan een bericht via Instagram @wanderlovers.nl of stuur een mail naar info@wanderlovers.nl
We kunnen je ook helpen met het samenstellen van jouw citytrip of reis! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *