Kort of lang parkeren op Schiphol Airport? Wij vergelijken de parkeermogelijkheden voor je!

Parkeren op Schiphol

Op Schiphol Airport zijn verschillende aanbieders die mogelijkheden bieden om je auto te parkeren. Waar je kunt parkeren hangt onder andere af van hoe lang je bij Schiphol Airport wilt parkeren. 
Maar wat zijn de kosten voor deze parkeer mogelijkheden bij Schiphol? Wij vergelijken de verschillende parkeermogelijkheden op Schiphol Airport zodat jij de passende parkeerplek kunt reserveren.

Aanbieders op Schiphol Airport 
Er zijn verschillende aanbieders voor parkeren bij Schiphol Airport. Schiphol Airport biedt zelf ook een parkeergelegenheid voor een langere periode, maar er zijn ook aanbieders die een parkeerplek bieden inclusief een gratis shuttlebus naar Schiphol Airport. 
Hieronder lichten we een aantal aanbieders voor het parkeren bij Schiphol uit.

 1. Schiphol.nl P3 Lang Parkeren
  Met P3 Lang Parkeren ben je verzekerd dat je de voordeligste plek óp Schiphol Airport hebt wanneer je 3 dagen of langer parkeert. Je kunt kiezen om te parkeren op het onoverdekte terrein of in de garage. P3 Lang Parkeren is goed bereikbaar. De parkeerplek beschikt over cameratoezicht. 
  Er gaat een gratis shuttlebus van- en naar de luchthaven Schiphol. Deze vertrekt elke 10 minuten en brengt je in 5 minuten bij de luchthaven. 
  Daarnaast is er een in- en uitlaadpunt voor bagage bij de entree van P3 Lang Parkeren, waardoor je niet met je koffers en tassen hoeft te slepen. 
  Je kunt je reservering kosteloos wijzigen en tegen een kleine vergoeding (€5,-) annuleren tot aan één dag voor vertrek. 
  Onze tip: Reserveer op tijd, want in drukke periodes kan het zijn dat Schiphol P3 Lang Parkeren op het laatste moment niet meer te reserveren is.

 2. Schiphol.nl P6 Valet Parking
  Met P6 Valet Parking kun je reserveren wanneer je 3 dagen of langer bij Schiphol Airport wilt parkeren. Bij aankomst geef je je sleutels aan de medewerker en deze parkeert je auto in de parkeergarage. Vanaf P6 Valet Parking loop je in een paar minuten naar de luchthaven. 
  Er hangen camera’s bij P6 Valet Parking en bij aankomst worden er ook van alle kanten videobeelden van je auto gemaakt. 
  Bij terugkomst liggen je autosleutels weer voor je klaar, ook als je onverwacht eerder terug bent. Als je dit wilt, wordt je auto (tegen betaling) op een milieuvriendelijke manier gewassen.  
  Ook voor P6 Valet Parking kun je je reservering kosteloos wijzigen en tegen een kleine vergoeding (€5,-) annuleren tot aan één dag voor vertrek.

 3. Greenpark Schiphol
  Greenpark Schiphol
   ligt op 10 minuten rijden van Schiphol Airport en is een moderne en bewaakte parkeerplaats met brede parkeervakken. 
  Je rijd Green Park Schiphol in door middel van kentekenherkenning. 
  Bij Greenpark Schiphol hoef je je autosleutel niet in te leveren en er is altijd een medewerker aanwezig.  
  Er gaat 24 uur per dag, 7 dagen per week een gratis shuttlebus naar de luchthaven. Parkeren bij Greenpark Schiphol is 20% goedkoper dan bij Schiphol zelf. Daar tegenover is de afstand tot aan de luchthaven iets groter.  
  Ook voor Greenpark Schiphol moet je op tijd reserveren om teleurstelling te voorkomen. 

 4. Shuttleparkeren.nl
  Shuttleparkeren.n
  l biedt een betrouwbare overdekte parkeerplaats bij Schiphol Airport aan. Je auto staat hier veilig geparkeerd doordat het terrein 24 uur per dag, 7 dagen in de week wordt beveiligd. 
  Je hoeft bij Shuttleparkeren nooit te wachten op een shuttlebus, want hun bussen rijden op afroep. 
  Je kunt je reservering bij Shuttleparkeren.nl kosteloos wijzigen of annuleren.

 5. 24:7 parking
  24:7parking
   ligt naast de N201. Bij 24:7parking parkeer je je auto buiten op een parkeerplaats. Tegen betaling kun je ook in een garage parkeren, maar bij deze optie moet je wel je sleutel afgeven. Daarnaast is er ook de optie voor Valet parkeren.  
  Op het parkeerterrein hangen beveiligingscamera’s en er is altijd een medewerker aanwezig die zorgt dat de aankomst op de parkeerplaats spoedig verloopt. 
  De gratis shuttlebus van 24:7parking brengt je naar bushalte C-13 (aankomsthal 4) bij de aankomsthal van Schiphol Airport, waar je ook weer opgepikt word bij terugkomst op Schiphol. 
  De shuttlebus rijdt 24 uur per dag en 7 dagen per week.  
  24:7parking heeft ook een handige app waarop je jouw reservering kunt beheren

 6. Budgetshuttle
  Als je het niet erg vind om buiten te parkeren, is Budgetshuttle.nl een mogelijke aanbieder. Bij aankomst controleert een medewerker de reservering en geeft aan waar je je auto kunt parkeren. Hierna wacht je op de gratis shuttlebus van Budgetshuttle die 24 uur per dag en 7 dagen per week rijdt. Ook deze shuttlebus brengt je van en naar bushalte C-13 bij de luchthaven Schiphol.
 1. ParkCare 
  ParkCare is een goedbeoordeelde boekingswebsite voor het parkeren bij vliegvelden in Nederland, Duitsland en België. Naast vervoer vanaf de parkeerplaats per shuttlebus biedt ParkCare ook Park & Walk parkeren aan. Dit zijn parkeerplaatsen op loopafstand van de luchthaven.  
 1. Parknfly.nl 
  Parknfly.nl is een familiebedrijf die kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Parknfly.nl biedt persoonlijke service. Het parkeerterrein van Parknfly.nl is goed beveiligd en je hoeft je autosleutel hier niet in te leveren, tenzij je wilt dat je auto gewassen wordt. 
  Ook kun je bij Parknfly je elektrische auto op laden
 1. Q-park 
  Q-Park is één van de aanbieders van Europa wat parkeerplaatsen betreft. Voor Schiphol Airport heeft Q-Park Park+Fly geïntroduceerd. Je kunt met een Park+Fly ticket maximaal 22 dagen parkeren in een Q-Park parkeergarage vanaf €3,52 per dag, inclusief vervoer (maximaal 5 personen) van en naar de luchthaven Schiphol. Deze shuttlebus vertrekt iedere 10 minuten. 
  Het Park+Fly ticket van Q-Park is gemakkelijk online te bestellen. Het ticket scan je bij aankomst in de parkeergarage. 
  Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week in- en uit rijden bij de parkeergarages van Q-Park.  
 1. Valet parking via Iparking Schiphol
  iParking Schiphol is gespecialiseerd in Valet parking op Schiphol. Bij aankomst op Schiphol kun je je auto meteen aan een medewerker overhandigen. Je auto wordt op een parkeerplaats of –garage geparkeerd. Bij terugkomst zal je auto weer voor je klaar staan. 
  De service wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week aangeboden. 
  iParking Schiphol is 50% goedkoper dan parkeren via Schiphol zelf.  
 1. Gratis parkeren 
  Gratis parkeren in de buurt van Schiphol is ook mogelijk, alleen je moet in dit geval wel met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen.  

  Je kunt onder andere gratis parkeren in delen van Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp. Let wel op dat je je auto niet neerzet in een straat waar je moet betalen voor het parkeren! 
  Vanuit Amstelveen en Hoofddorp rijdt er een bus naar Schiphol. Kijk voor vertrek op ov9292 voor alle informatie over de bussen die vanuit deze steden naar Schiphol Airport rijden. 

  Doordat Schiphol Airport goed bereikbaar is, zijn er ook mogelijkheden om gratis te parkeren in de omgeving van Schiphol. 
  Een tip voor gratis parkeren dichtbij Schiphol is de auto te parkeren op een van de P+R terreinen rondom de luchthaven. Vanaf deze parkeerplaatsen moet je met het openbaar vervoer verder reizen.  
  In Diemen, Haarlem Spaarnwoude, Nieuw-Vennep en Zaandam liggen een aantal P+R terreinen waar je je auto gratis kunt parkeren. Nadelen zijn dat je vanaf deze parkeerplaatsen verder moet reizen met het openbaar vervoer en dat je auto onbeheerd achter blijft op de P+R.  

  Een aantal gratis P+R parkeerterreinen zijn: 
  Metrostation Amstelveen Spinnerij/Bouwerij 
  P+R Getsewoud Zuid 
  P+R Haarlem Spaarnwoude (treinstation) 
 1. Boek een hotelovernachtig bij Schiphol Airport 
  Een laatste optie is om een hotelovernachting bij Schiphol Airport te boeken. De meeste hotels bieden de optie om je auto hier ongeveer 3 weken gratis te parkeren. Vanaf de hotels gaat er een gratis shuttlebus naar Schiphol Airport. 
  Natuurlijk is deze optie niet heel goedkoop of gratis maar je profiteert wel van het extra voordeel dat je bij een vroege vlucht nog even wat extra nachtrust kunt pakken. 

Mocht je nog vragen hebben of extra tips willen, laat dan hieronder een reactie achter, stuur ons een berichtje op Instagram @wanderloverrs of stuur een mail naar info@wanderlovers.nl of via ons contact formulier.

Parkeren schiphol

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *