Vegetarische pad thai

Recept voor vegetarische Pad Thai

Pad Thai is één van onze favoriete Aziatische gerechten. Dit Thaise gerecht bestaat traditioneel onder andere uit: rijst noedels, vlees, tofu, ei, taugé en wortel en gedroogde garnalen, op smaak gemaakt met een mix van sauzen en palmsuiker. Pad Thai is een echt streetfood gerecht. Op lokale markten in Thailand bestelden we vaak een bordje Pad Thai, maar elke keer smaakte het weer anders. 
 
Dit recept hebben we deels overgenomen uit het kookboek van Mama Noi, de boerderij waar we een Thaise kookcursus hebben gevolgd, alleen we hebben het vlees, de vis en de vissauzen vervangen door vegetarische smaakmakers. 
Je kunt het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt. We maken thuis elke week wel een lekker pittige Pad Thai! 

Mama Noi

 
Ingrediënten Thaise Pad Thai voor twee personen:

200 gram rijst noedels 
200 gram tofu  
2 eieren 
120 milliliter water 
1 bosui 
1 teentje knoflook 
125 gram taugé 
1 wortel 
(olijf)olie om in te bakken 
1 limoen en (stukjes) pinda’s als garnering 
 
Ingrediënten voor de Pad Thai saus:

1 theelepel (palm)suiker (eventueel te vervangen door basterdsuiker) 
2 theelepels sojasaus  
2 theelepels tamarinde saus 
2 theelepels vegetarische champignonsaus (te koop bij de Aziatische toko) 
1 theelepel chilipoeder of sambal 
 
Bereiding vegetarische Pad Thai:

1. Mix de ingrediënten voor de Pad Thai saus in een schaal. 
2. Kook een pan met water. Draai het gas uit zodra het water kookt en voeg de rijstnoedels toe.  
3Doe wat olie in de pan en bak de bosui een paar minuten in een wok. 
4. Snijd de tofu in blokjes en voeg deze vervolgens toe aan de wok. 
5. Breek het ei boven de wok en roer het door de gebakken bosui en tofu. Schuif het mengsel naar de zijkanten van de wok. 
6. Giet de rijstnoedels af en voeg deze samen met de Pad Thai saus toe aan de wok. Voeg vervolgens het water ook toe. 
7. Als de noedels, de Pad Thai saus en het water goed met elkaar zijn gemixt, meng je dit met het tofu-ei mengsel. 
8. Snijd de knoflook en de wortel en voeg deze samen met de taugé toe aan de wok. Bak een paar minuten mee. 
9. Serveer de Pad Thai met partjes limoen en (stukjes) pinda’s. 

Kin ahaan arroy kab! (Eet smakelijk!)

 

Meer inspiratie nodig voor wereldse recepten? Kijk dan op onze Recepten pagina

We vinden het leuk als je ons laat weten wat je van dit recept vind! Laat hier onder een reactie achter, stuur ons een berichtje op Instagram @wanderlovers.nl of mail naar info@wanderlovers.nl 

Bekijk ook één van onze andere recepten:

Bestel al je ingrediënten op ah.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.