Top 5 mooiste fietsroutes in Nederland

Top 5 mooiste fietsroutes in Nederland

De afgelopen jaren bleven steeds meer Nederlanders in eigen land tijdens de zomerperiode en gingen ze op vakantie naar bijvoorbeeld de Waddeneilanden, de Veluwe of andere mooie plaatsen in Nederland. De steden werden goed bezocht, maar ook steeds meer mensen pakte de fiets om Nederland vanaf de stalen ros te ontdekken. En hoe doe je dat nou beter, dan via één van de vooraf opgestelde fietsroutes die ons land rijk is. Wij gaan je wat meer vertellen over de mooiste fietsroutes die je in Nederland kunt vinden!

Fietsroutes Nederland

1. Rondje Posbank, Gelderland

We kennen allemaal natuurgebied de Veluwe, maar vooral het Nationaal Park Veluwezoom is een prachtige plek om te wandelen, fietsen of een andere sport te beoefenen. Het rondje Posbank is 55 kilometer lang en brengt je langs uitgestrekte bossen en prachtige heidevelden. Wil je de heide in bloei zien? Dan kun je het beste rond augustus tot september deze route fietsen. Ook de dorpjes Velp, Dieren, Rheden, Laag-Soeren en Spankeren kun je vanaf je fiets bewonderen. Een ideale plek om te stoppen voor een drankje of om te lunchen bij één van de plaatselijke restaurantjes of cafés.

2. De Slufterroute, Texel

De Waddeneilanden zijn populair bij vakantiegangers in eigen land. Zo ook Texel, dat bekend staat als echt fietsparadijs. Het is namelijk het enige Waddeneiland met een fietsenknooppuntensysteem. Aan de noordkant van het eiland is een prachtige fietsroute van 36 kilometer, waarbij je langs de kust fietst. Op de kop van het eiland kun je even van de route afwijken om de vuurtoren van Texel te bezoeken. Deze route verdient absoluut een plekje in de mooiste fietsroutes Nederland.

3. Bekendelleroute, Gelderland

In de Achterhoek kun je heerlijk fietsen. De route is 33 kilometer lang en brengt je door dichte bossen die onderdeel zijn van een uniek en beschermd natuurgebied. Zo fiets je door het Kloosterbos, het Bekendellebos en door Landgoed ’t Walfort. Het boekendorp Bredevoort en grotere dorp Aalten vormen een deel van de route. Niet alle paden zijn geasfalteerd, maar er zijn ook zand- en grindpaden.

Handige en duurzame reistip:
Geen plastic meer mee op reis door een shampoo bar! Een Shampoo Bar vervangt 3 plastic flessen en gaat ongeveer 80 wasbeurten mee. Het is milieuvriendelijker en goedkoper dan de ‘normale’ shampoos. Daarnaast zijn de Shampoo Bars zacht en mild voor je haar en volledig Vegan.

4. Rottemeren, Zuid-Holland

Het Rottemerengebied, ten noorden van Rotterdam, is een veelzijdig en uniek recreatiegebied voor fietsen, wandelen, paardrijden, maar ook picknicken. Het riviertje de Rotte is het ruggengraat van dit natuurgebied. De fietsroute is 42 kilometer lang en brengt je langs bossen en meren. Met een pontje steek je de Rottemeren over met je fiets, om daarna je fietstocht weer te vervolgen.

5. Koninklijke bossen en heide Het Loo, Gelderland

Ook weer in Gelderland liggen de bossen van Kroondomein Het Loo, ook wel aangeduid als de Koninklijke Houtvesterij Het Loo. Deze koninklijke bossen bieden een geweldige plek om te fietsen. De route van 52 kilometer brengt je niet alleen langs Paleis Het Loo, maar ook langs het glooiende landschap. Er leeft veel wild in de bossen, dus er is best kans dat je bij zonsopgang of zonsondergang een hert of wild zwijn ziet. Op sommige plekken waar je langsfietst is het zeker de moeite waard om even af te stappen. Een voorbeeld hiervan is Kasteel Cannenburch, maar ook het Verscholen Dorp en de koninklijke ijskar in Gortel zijn goede plekken om even te stoppen.

Gastblog geschreven door:
Nikki Koopman

Handig om mee te nemen op reis

Mocht je na aanleiding van deze blog nog vragen hebben of extra tips willen, stuur dan gewoon een berichtje op Instagram @wanderlovers.nl of stuur een mail naar info@wanderlovers.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *