Leuke reisroute voor 2 weken backpacken langs de hoogtepunten van Java, Indonesië

Tips voor backpacken in Java, Indonesië

Backpacken Java

Wij begonnen onze backpackreis door Zuidoost-Azië in Indonesië, op het eiland Java. In deze blog delen we onze reisroute langs de hoogtepunten van Java in Indonesië. 

Veel backpackers die door Indonesië reizen, beginnen hun reis op het toeristische Bali, maar wij kozen ervoor om onszelf meteen in het diepe te gooien en onze backpack reis te beginnen op Java. 
Java is een relatief groot eiland. Hierdoor ben je tijdens het backpacken van plek naar plek soms een aantal uren aan reistijd kwijt. Maar het reizen is op Java al een avontuur op zich!

Java backpacking

Aankomst in Jakarta 

We vlogen vanaf Schiphol via Doha in Qatar naar de hoofdstad Jakarta om hier aan ons backpack avontuur te beginnen. 
Tijdens het voorbereiden van onze backpackreis door Zuidoost-Azië hadden we de tip gekregen om niet te lang in de drukke stad Jakarta te blijven. 
Voor Indonesië hoef je voor het backpacken van te voren geen toeristen visum aan te vragen. Bij aankomst op het vliegveld krijg je een stempel in je paspoort waarmee je 30 dagen in het land mag blijven. 

Bogor backpacking

Bogor

Na lang wachten in de rij voor de stempel in ons paspoort, namen we de bus naar Bogor 
We zijn niet lang in Bogor gebleven, omdat het voor ons een tussenstop was tussen Jakarta en Bandung. 
We boekten de eerste twee nachten verblijf in Bogor voorafgaand aan onze backpack reis.  
Bogor ligt op ongeveer 2 uur rijden van Jakarta, dus wij vonden dit een fijne plek om even te aarden aan het begin van onze backpack reis.

In Bogor hadden we contact met het thuisfront dat we veilig waren aangekomen, maakten kennis met de Indonesische keuken en raakten we gewend aan het tijdsverschil. 

Na een dag bij komen van de lange reis liepen we vanaf het guesthouse naar de Botanische Tuinen van Bogor. Hier kun je gemakkelijk een paar uur rond wandelen. 
Het is er groot, je zou er zo kunnen verdwalen! 

De volgende dag namen we de bus naar Bandung. 

Bandung

Bandung is een grijze, drukke stad. Tijdens het backpacken was onze ervaring met deze stad niet heel positief, maar dat komt mede door het hostel waar we in verbleven.  
Eigenlijk bezochten we deze plek alleen voor een bezienswaardigheid in de omgeving, Kawah Putih. Dit is een kratermeer van de vulkaan Patuha 
We reisden hierheen met de lokale angkot, die vlakbij ons hotel vertrok. Een angkot is een soort mini bus. 
Toen we bij het meer aankwamen, roken we meteen de zwavel. We betaalden entree en vervolgens liepen we naar de busjes die klaar stonden om ons naar het meer te brengen. Wanneer mist wegtrekt kun je hier mooie foto’s maken van het helderblauwe water. 
Tip van ons: doe een lange broek aan en neem een vestje mee want het is hier fris. Oh ja, een sjaal om je gezicht te beschermen tegen de zwavelgeur is ook geen overbodige luxe!

Kawah Putih

Reisverzekering nodig?
De Allianz Globetrotter reisverzekering is onderdeel van Allianz Global Assistance. Dit houdt in dat je Allianz vanuit de hele wereld 24/7 kunt bereiken.
Je kunt bij de Globetrotter reisverzekering zelf je dekking bepalen voor algemene zaken zoals je bagage en ongevallen. Klik hier voor meer informatie.

Tot de leeftijd van 27 jaar oud krijg je tot 10% korting op de Globetrotter reisverzekering van Allianz.

Yogyakarta

De treinreis naar Yogyakarta was voor ons tijdens de eerste weken backpacken al een ervaring op zich. Onderweg naar van Bandung naar Yogyakarta kwamen we langs bergen en rijstvelden, maar we zagen ook veel armoede.
Yogyakarta vonden wij een hele leuke stad waar genoeg te beleven is. In tegenstelling tot Jakarta en Bandung vind je hier veel culturele bezienswaardigheden.
We hebben in Yogyakarta fietsen gehuurd om de stad te verkennen en het Paleis van de Sultan te bezoeken.

Vanuit Yogyakarta hebben we een tour geboekt naar het Prambanan tempel complex en de Borobudur tempels.
We werden al om half vier ’s nachts opgehaald om de zonsopkomst te gaan bekijken vanaf het uitkijkpunt bij het Prambanan tempel complex.
Toen wij in 2016 de Prambanan tempels bezochten, waren de gevolgen nog te zien van een aardbeving die de tempels heeft beschadigd. Er lagen zelfs nog brokstokken verspreid over het complex.

Na het bezoeken van het Prambanan tempel complex reden we door naar dBorobudur. Dit complex is een toeristische hotspot, wat ook wel te zien was aan het aantal mensen die hier op de vroege morgen aanwezig waren.
Desondanks vonden we beide tempelcomplexen mooie en unieke plekken om gezien te hebben en was deze excursie één van de hoogtepunten van onze reis door Zuidoost-Azië!


Borobudur

Excursie naar de Bromo Vulkaan 

Bij ons hostel in Yogyakarta boekten we een tour naar de Bromo vulkaan, inclusief één overnachting en het vervoer naar Bali.
De rit van Yogyakarta naar een dorpje in de buurt van de Bromo vulkaan duurde ongeveer tien uur. Die nacht werden we om drie uur opgehaald om richting de vulkaan te gaan rijden.
Het beklimmen van de Bromo Vulkaan is één van de hoogtepunten van onze backpackreis door Zuidoost-Azië
Extra tip wanneer je de Bromo Vulkaan gaat beklimmen: Kleed je goed aan, want ook in een tropisch klimaat kan het ’s nachts hard afkoelen.

Vanaf het dorpje bij de Bromo Vulkaan reden we met een grote bus richting Bali.
Je kunt tijdens het backpacken door Indonesië ook zelf de boot van Java naar Bali nemen, maar bij de tour die wij boekten was de overtocht met de ferry inbegrepen.

Bromo Vulkaan, Indonesië

In deze blog lees je het vervolg van onze backpack reis door Indonesië.

Als je graag nog meer tips voor jouw backpackreis door Java, Indonesië wilt of vragen hebt, laat dan hieronder een reactie achter, stuur ons een bericht via Instagram @wanderlovers.nl of stuur een mail naar info@wanderlovers.nl
Wij vinden het leuk om met je mee te denken! 

Handige en duurzame reistip:
Geen plastic meer mee op reis door een shampoo bar! Een Shampoo Bar vervangt 3 plastic flessen en gaat ongeveer 80 wasbeurten mee. Het is milieuvriendelijker en goedkoper dan de ‘normale’ shampoos. Daarnaast zijn de Shampoo Bars zacht en mild voor je haar en volledig Vegan.

Sunset Java
Borobudur uitzicht
Bromo vulkaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *