Wandelen en fietsen in Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Voor Franklin zijn verjaardag bezochten we Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wij waren hier nog nooit geweest, maar we wilden er al een tijd graag naar toe. Nationaal Park de Hoge Veluwe is een prachtig natuurpark en de perfecte plek voor een vakantie in Nederland. Er zijn vele fiets- en wandelroutes te vinden en je kunt er wilde dieren spotten. Wil je weten waar?
Wij gingen op ontdekkingstocht tijdens onze mini vakantie op de Hoge Veluwe.

Hoge Veluwe zonsopkomst

Locatie

De Veluwe ligt in de provincie Gelderland en is een beschermd natuurgebied. Op de Veluwe vind je verschillende soorten landschappen. Het ene moment bevind je jezelf tussen de bossen, op het andere moment fiets of wandel je langs een grote zandverstuiving.

 

Accommodatie Hoge Veluwe

Er zijn voor elk budget accommodaties op de Veluwe te vinden. Je kunt er kamperen, maar ook in een luxe hotel verblijven. Booking.com heeft een groot aanbod aan accomodaties op de Hoge Veluwe.

Wij kozen er voor om tijdens de lockdown in een accommodatie met keuken via Airbnb te verblijven zodat we zelf konden koken. Op Airbnb vonden we een betaalbare privé accommodatie, een tuinhuis van alle gemakken voorzien, aan de rand van de stad Apeldoorn. 
In de Airbnb lag er een map met tips voor activiteiten en eetgelegenheden in de omgeving, zoals de gratis witte fietsen waar we later in deze blog op terug komen. 
De grotere bekende steden waar je kunt verblijven op de Veluwe zijn: Apeldoorn, Arnhem en Ede, maar ook de kleinere dorpen zijn ingesteld op het toerisme. 

To do's op de Veluwe

  • Wilde dieren spotten

Op de Veluwe leven een aantal wilde dieren die je ergens anders in Nederland niet snel tegen zult komen zoals herten, reeën en wilde zwijnen. Verwacht nu niet dat je deze dieren overal op de Veluwe tegenkomt, als je heel veel geluk hebt kom je ze misschien tegen zonder dat je naar deze dieren op zoek bent, maar anders kun je het beste met zonsopkomst of zonsondergang op pad gaan. 
Er zijn verschillende wildobservatie plaatsen in het gebied opgezet, waar de dieren zich vaak laten zien. Wij zijn net na zonsopkomst op een doordeweekse dag naar wildscherm Hoog Buurlo gereden. Hier zagen we, van een redelijke afstand een paar wilde edelherten grazen. Heel bijzonder om deze dieren in het wild te zien. 
Je kunt op de website van de Veluwe vinden op welke plekken je de meeste kans hebt om de dieren te spotten. 

  • Fietsen in Nationaal Park de Hoge Veluwe

Het bekendste natuurgebied van de Veluwe is het Nationaal Park de Hoge Veluwe, dat eigenlijk maar een klein deel van het gebied is.
Om in het park te mogen heb je een ticket nodig. Dit ticket kun je van te voren online kopen maar dit kan ook ter plekke bij de ingang. Wij betaalden online €11,10 per ticket. Bij het ticket zit het gebruik van een bekende witte fiets inbegrepen.
Er zijn een aantal routes die je kunt kiezen. Je fietst door de bossen afgewisseld met stuifzand landschappenHet is wel belangrijk dat je op de paden blijft, om de natuur zo min mogelijk te verstoren.
Onderweg kom je op meerdere plekken picknicktafels tegen, waar je onder het genot van een thermoskan koffie of een eigen lunch even pauze kunt houden en kunt genieten van de omgeving.
Tijdens je bezoek aan het Nationaal Park kun je een bezoek brengen aan het Jachthuis en aan het Kröller-Müller Museum, die zich beiden op het park bevinden. Om het Kröller-Müller Museum te mogen bezoeken, moet je wel entree betalen.

Wij zijn zo’n 4 uur in het Nationale Park de Hoge Veluwe geweest. Wanneer je het Kröller-Müller Museum ook wilt bezoeken, raden we je aan om er wat meer tijd voor te rekenen. 

Mocht je nog vragen hebben over ons bezoek aan Nationaal Park de Hoge Veluwelaat dan hieronder een reactie achter, stuur ons een berichtje op Instagram @wanderlovers.nl of stuur een mail naar info@wanderlovers.nl

Klik hier onder voor kortingen en vouchers voor hotels of leuke uitjes in Gelderland

Hoge Veluwe zand

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *