11 Handige gratis reisapps

Apps voor op reis:

Er bestaan tegenwoordig veel handige apps die je tijdens het reizen kunt gebruiken om bijvoorbeeld een accommodatie te vinden of om een route uit te stippelen. Welke apps gebruiken wij tijdens het reizen? Wij delen onze favoriete gratis reisapps die je vooraf kunt downloaden en gebruiken op jouw bestemming. 

  • Airbnb

airbnbOveral ter wereld gebruiken wij de app van Airbnb om een overnachting te boeken. Een accommodatie bevindt zich vaak bij iemand thuis, maar er worden ook gehele appartementen en villa’s aangeboden. De eigenaar verhuurd een slaapkamer of een complete privé ruimte aan reizigers. 
Er worden ook complete appartementen of huizen in de app aangeboden. 
Als je niet in een hostel wilt slapen maar een hotel iets te duur vind, raden wij je aan om op Airbnb naar een (privé) accommodatie te zoeken.

  • Booking.com

bookingOp de app van Booking.com vind je een groot aanbod aan accommodaties voor elk reisbudget. Daarnaast kun je filteren op jouw wensen en selecteren op de prijs van de accommodatie van laag naar hoog (extra tip!). 

  • Currency app

currencyEr bestaande meerdere applicaties om de wisselkoers van een bepaalde valuta te berekenen, wij gebruiken de app ‘Makkelijk Valuta omrekenen’. 
Wij vinden deze app heel fijn om buiten Europa te gebruiken en snel een prijs van een dienst of een product met de Euro te kunnen vergelijken. 

  • Dropbox of Google Drive

dropbox google driveWij gebruiken de zowel de app Dropbox als Google Drive om hier onze foto’s en video’s tijdens het reizen op te slaan. Daarnaast hebben we ook een map waarin we belangrijke documenten bewaren, zoals reserveringsbevestigingen van accommodaties, vliegtickets en visa documenten, zodat we deze ‘papieren’ altijd bij de hand hebben, mocht er naar gevraagd worden. 
Extra tip: Maak voordat je op reis gaat een foto van de spullen die je meeneemt. Mocht er op reis iets gestolen worden, dan heb je altijd bewijs dat je deze spullen werkelijk bij je had.  
Google Drive is gratis, Dropbox is gratis tot 4,6 GB opslagruimte. 

  • Google Maps

google mapsOp reis maken we dagelijks gebruik van Google Maps en we denken dat iedereen met een smartphone deze app wel op zijn of haar telefoon heeft staan. 
Je kunt de app gebruiken om van punt A naar punt B te gaan en krijgt daarbij route opties voor het openbaar vervoer, de auto, de fiets en zelfs voor wandelen. 
Als je op een bepaalde bestemming zoekt, kun je bijvoorbeeld accommodaties, cafés en restaurants in deze buurt vinden, maar ook handige zaken zoals het dichtstbijzijnde benzinestation of de supermarkt.  Google Maps geeft het adres en de openingstijden weer, maar er kunnen ook beoordelingen achtergelaten worden. 
Wij slaan plaatsen waar we vaker heen zouden willen gaan altijd op, zodat we deze gemakkelijk terug kunnen vinden.

  • Google Translate

translateGoogle Translate is altijd handig als je gewoon even niet weet wat de betekenis van een woord in het Engels is. 
Wij gebruiken de app ook in Zuidoost-Azië om in elk land een aantal basiswoorden te leren, zoals groeten en bedanken.

  • Happy Cow

Voor de vegetariërs en veganisten: Happy Cow is dé app om vega(n) eetgelegenheden in de omgeving te vinden. Je kunt selecteren dat je alleen vega(n) spots wilt zien, maar ook kun je er voor kiezen om alle eetgelegenheden te tonen die vega(n) opties hebben. De eetgelegenheden worden beoordeeld door de Happy Cow gebruikers. 
Wij zoeken voordat we naar de volgende bestemming gaan vaak op of er daar cafés of restaurants met vega(n) opties op zijn, zodat we na een paar uur reizen meteen weten waar we heen moeten!

  • Uber

uberUber is een bekende applicatie, zowel voor vervoer als voor het bestellen van maaltijden (Uber Eats). 
In de grotere steden is er vaak een groot aanbod aan Uber taxi’s. Als je even geen tijd of zin hebt om het openbaar vervoer te nemen, dan is een Uber taxi een goedkopere optie dan een reguliere taxi.

  • Skyscanner

skyscannerDeze applicatie vergelijkt de prijzen van autoverhuur, hotels en vliegtickets 
Wij gebruiken de app regelmatig om de prijzen van vliegtickets in een bepaalde periode te vergelijken. De app laat zien hoe veel tussenstops er onderweg zijn, maar je kunt ook filteren op directe vluchten. 
Wanneer je wilt boeken, stuurt Skyscanner je door naar de website waar de dienst wordt aangeboden. 
Onze extra tip: In de Skyscanner app kun je een prijsalarm voor vliegtickets instellen. Je krijgt dan  een e-mail als de door jou opgeslagen vliegtickets in prijs zijn gedaald of als de prijzen zijn gestegen. Je zult er op deze manier al snel achterkomen wat de gemiddelde prijs voor een vliegticket naar jouw favoriete bestemming is.

  • Wise

WiseMet Wise kun je een geldbedrag vanaf je Nederlandse rekening naar een buitenlandse rekening sturen en vice versa.  
Je betaalt via Wise geen wisselkoerskosten, maar alleen een laag tarief dat is vastgesteld en een percentage van het bedrag dat je overmaakt. Hierdoor betaal je minder kosten dan wanneer je valuta via de bank of andere geldoverschrijvingsdienst omwisselt.

Reizen

Koop hier je chromebook voor op reis:

Als je vragen hebt over bovengenoemde reisappslaat dan hieronder een reactie achter, stuur oneen bericht via Instagram @wanderlovers.nl of stuur een mail naar info@wanderlovers.nlReizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *