Tips voor een vakantie naar het veelzijdige Bali, Indonesië: Canggu & Uluwatu

Tips voor een vakantie in Bali

Vanuit Australië zijn we 1,5 week op vakantie naar Bali, Indonesië geweest. We verbleven tijdens onze vakantie op Bali in Canggu & Uluwatu.
In deze blog delen we onze ervaringen tijdens onze vakantie op Bali, drie jaar na onze backpackreis door Zuidoost-Azië. Ook geven we je tips voor accommodaties en leuke eettentjes in Canggu & Uluwatu

Canggu

Tijdens onze backpack reis door Zuidoost-Azië verbaasden we ons al over het aantal eettentjes, hotels, massage salons en winkeltjes op Bali. Maar toen we in 2019 op vakantie in Bali waren, waren er nog veel meer voorzieningen bij gekomen. 
Aan de ene kant zijn we blij voor de Balinezen dat ze kunnen profiteren van het toerisme, aan de andere kant verdwijnt het echte ongerepte Bali hier. 
Er worden op Bali steeds meer (grote) accommodaties gebouwd. Het toerisme blijft hierdoor toenemen, wat ten koste gaat van de natuur. 
 
Als je net zoals wij belangrijk vind dat de locals kunnen profiteren van het toerisme, kies tijdens je vakantie op Bali dan voor een kleinschalige lokale accommodatie waarvan de opbrengsten (grotendeels) bij de Balinezen blijven. 
Koop daarnaast spullen zoals kleding en souvenirs bij lokale verkopers en niet bij de grote winkelketen.
 

Accommodatie in Changgu

In Canggu verbleven we eerst een paar nachten bij Deliu Villa Ayanna voor Kristel haar verjaardag. We hadden hier een deluxe tweepersoons kamer met een badkamer met bad en een regendouche geboekt.
We hadden toegang tot het zwembad voor onze deur, dat we deelden met drie andere kamers. Er was nog een groter zwembad aan het einde van de accommodatie, dat gedeeld werd door de accommodaties van het gehele complex. 
Ook konden we gebruik maken van een keuken, waar we onbeperkt gefilterd water konden pakken en er was keukengerei aanwezig. 

De accommodatie lag net te ver van het centrum van Canggu om hier heen te wandelen, maar dat wisten we van te voren omdat we de locatie van het verblijf hadden opgezocht op Google Maps.  
Bij de accommodatie huurden we een scooter voor een aantal dagen. Als je van te voren afspreekt dat je de scooter voor meerdere dagen wilt huren, kun je de scooter vaak voor een lager bedrag per dag huren. 
In de omgeving rondom de accommodatie waren er wel genoeg voorzieningen op loopafstand, zoals een supermarkt, een wasserette, een massage salon en een aantal warungs. Ook tijdens een vakantie eten wij graag lokaal. 
 
Na een paar dagen verhuisden we naar Mahamustka Beach Inn aan de andere kant van Canggu om daar onze vakantie voort te zetten. 
Deze accommodatie is wat lager geprijsd dan die waar we de eerste dagen rondom Kristel haar verjaardag verbleven. 
Bij deze accommodatie waren er geen voorzieningen op loopafstand, maar ook hier konden we weer een scooter bij de accommodatie huren. 
Onze kamer bij Mahamustka Beach Inn was simpel, maar schoon. 
Het hostel is gelegen in een groene omgeving en beschikt over een grote tuin. Achter in de tuin ligt het zwembad, dat gedeeld wordt door alle gasten die er op dat moment verblijven

 

Eten & drinken in Changgu

Toen we in 2019 op vakantie waren in Canggu, waren er nog meer eettentjes te vinden dan tijdens onze eerste backpack reis door Zuidoost-Azië in 2016. 
Om de keuze voor jou gemakkelijker te maken hebben we onze favoriete eettentjes in Canggu op een rij gezet:
 

Warung Jawa Bu Sri, heerlijk Indonesisch eten geserveerd door een Balinese vrouw 
 
Warung Bu Mi, op de hoofdstraat, was in 2016 al één van onze favorieten 


Oma Jamuvegan warung, wat prijziger dan de gemiddelde warung 
 
La Baracca, voor de lekkerste pasta en pizza’s en een goede fles wijn 

Crate Cafe, één van de eerste hippe tentjes in Canggu en bestaat nog steeds. Sterker nog, ze hebben inmiddels uitgebreid 
 
I Am Vegan Babe, zoals de naam het al zegt: een veganistisch café, ze serveren hier koffie en taartjes, ontbijt- en lunch opties 
 
Milk & Madu Cafe, op dinsdag en zondag 2 voor 1 pizza’s (we blijven Nederlanders hè) 
 
Peloton Supershop, gangbare gerechten omgetoverd tot veganistische gerechten, Kristel ging hier voor de lasagne en Franklin voor jackfruit taco’s, heerlijk eten en grote porties, vriendelijke bediening 
 
Secret Spot, naast Peloton Supershop, veganistisch, veel ontbijt- en lunchopties 
 
Shady Shack, vegetarisch, van gezonde bowls en smoothies tot aan burgers en burrito’s, alle tafels staan buiten in de tuin 
 
Cafe Vidasmoothiebowls zijn kleine kunstwerken en (niet onbelangrijk) lekker! 
 
La Brisa, een luxe strandtent waar je wat kunt eten en drinken of shisha roken (€€€ voor Balinese begrippen) terwijl je af en toe een duik in het zwembad neemt en helemaal relaxed word van de achtergrondmuziek.


Naast deze warungs, cafés en restaurants zijn er nog véél meer (nieuwe eettentjes in Canggu te vinden. 
Wij zoeken vaak eerst recensies op bijvoorbeeld Happy Cow voordat we besluiten ergens te gaan zitten.


Uluwatu

In Uluwatu verbleven we in het Home-Bience Hostel. Dit hostel heeft slaapzalen, maar ook privé kamers. We kozen in Uluwatu voor een budget verblijf, zodat we wat meer konden spenderen in de hippe eettentjes.  
De eigenaar van het hostel was een vriendelijke man. Hij verzorgde met zijn vrouw ook elke morgen een simpel ontbijt, dat bij de kamerprijs was inbegrepen. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen of je hier gebruik van maakt. 
In het midden van de kamers lag een tuin waar we konden relaxen in één van de hangmatten of zitzakken. Ook was er een hoek met boeken die te leen waren. 
Bij het hostel huurden we voor tijdens ons verblijf weer een scooter, aangezien het op 8 kilometer van het centrum van Uluwatu is gelegen. 

Eten & drinken in Uluwatu

In Uluwatu is het nog een stuk rustiger dan in Canggu, maar hier zijn ook steeds meer hippe tentjes te vinden. 
Onze tips voor eettentjes tijdens je vakantie in Uluwatu:

 
Cempaka Cafe & Homestay, simpel Aziatisch eten zoals gebakken rijst en curry’s 
 
The Loft, vooral voor lunch en diner, mooi ruim restaurant en goed eten, zit ook in Canggu 
 
Mana Uluwatuchillen aan de infinity pool, je moet hier als niet-gast een minimum bedrag besteden om van de faciliteiten gebruik te mogen maken, wij kozen vaak voor een biertje of een vullende smoothie 


Muzz Kitchen, onderdeel van Yoga Searcher Bali, vegetarisch en organic, van ontbijt tot aan diner, snacks, wel wat prijziger 


Suka Espresso, veel keuze uit ontbijt- en lunch opties, het is hier wel druk 
 
Ook in Uluwatu kun je steeds meer (hippe) eettentjes vinden. Desondanks raden we je aan om eens naar een warung te gaan om de echte Indonesische keuken te proeven! 
 

Als je graag nog meer tips voor een vakantie op Bali wilt of vragen hebt, laat dan hieronder een reactie achter, stuur ons een bericht via Instagram @wanderlovers.nl of stuur een mail naar info@wanderlovers.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *