Azië

Zuidoost-Azië

Wij besloten een aantal jaar geleden om te gaan backpacken door Zuidoost-Azië. De reis naar Zuidoost-Azië zou onze eerste backpack reis worden.

6 Hoogtepunten van onze reis door Zuidoost-Azië

Je hebt de beslissing gemaakt om op reis te gaan naar Zuidoost-Azië, maar je hebt eigenlijk nog steeds geen idee welk land je wilt gaan bezoeken. In deze blog delen wij op willekeurige volgorde onze hoogtepunten van onze reis door Zuidoost-Azië.

Sri Lanka

Aansluitend op onze reis door Zuidoost-Azië besloten we onderweg terug naar Nederland nog drie weken te gaan backpacken door Sri Lanka. We hadden geen idee dat het land zo verschillend zo zijn dan de landen die we net hadden bezocht. Sri Lanka is een veelzijdig land. We vonden hier de perfecte combinatie van cultuur, natuur en stranden.

Vietnam

Vietnam was het eerste land tijdens onze reis dat we niet met het vliegtuig, maar met de over land in gingen. In deze blog hebben we in een verslag geschreven welke plekken we hebben bezocht tijdens het backpacken door Vietnam. 

Tuk Tuk Cambodja

Cambodja

Tijdens het plannen van onze reis twijfelden we om Cambodja te bezoeken. Het land is minder populair onder de backpackers maar ook als vakantiebestemming wordt Cambodja niet snel gekozen. Maar omdat we de buurlanden Thailand en Vietnam op onze planning hadden staan, konden we net zo goed ook een paar weken door Cambodja reizen. Naast het bekende tempel ruïne complex Angkor Wat, hebben we hier ook de minder bekende plekken bezocht.

Thailand

Thailand is één van de meeste populaire bestemmingen van Zuidoost-Azië. Het land is populair bij backpackers, maar je komt er ook toeristen tegen die een paar weken van een luxe vakantie genieten. Wij hebben in Thailand de toeristische hoogtepunten weer gecombineerd met het bezoeken van minder populaire plekken. In deze blog vind je onze tips en ervaringen op basis van de route die wij hebben gevolgd.

Streetart Penang

Maleisië

Door backpackers wordt Maleisië vaak overgeslagen. Wij wilden tijdens onze reis niet alleen de meest bekende plekken afvinken, maar ook zien wat Zuidoost-Azië nog meer te bieden heeft. In Maleisië kom je verschillende culturen tegen. Er leven hier namelijk Maleizen, Chinezen en Indiërs. In deze blog vertellen we je waarom Maleisië een bezoek waard is!

Wanderlovers Kristel

Onze reis naar Indonesië

Eindelijk kunnen we weer reizen! We vervolgen onze reis naar Indonesië. In deze blog delen we onze ervaring op het vliegveld tot aan de quarantaine in Jakarta.
28 December 2021 is de dag die al een paar maanden in onze agenda stond.
De dag dat we onze reis eindelijk weer konden gaan vervolgen en naar Indonesië vlogen!

Snorkelen Bali

Bali #2, Indonesië

Nadat we in 2016 Bali hebben bezocht tijdens onze backpackreis, zijn we in 2019 vanuit Australië nog een keer naar Bali gegaan. Dit keer vanuit Australië voor een korte vakantie. We bezochten Canggu nogmaals en hebben de andere helft van de trip in Uluwatu doorgebracht. In deze blog delen we onze tips voor accommodaties en eettentjes voor deze twee plaatsen.

Rijstvelden Bali

Bali, Indonesië

Na het backpacken door Indonesië op het eiland Java, ging onze reis verder door Bali. Het eiland Bali is een stuk kleiner dan Java, maar er is veel meer toerisme. Hier vind je niet alleen backpackers, maar ook toeristen die naar het eiland komen voor een luxe vakantie.

Backpacken Java

Java, Indonesië

Backpacken door Java. Veel backpackers die naar Indonesië gaan beginnen hun reis op het meer toeristische Bali, maar wij kozen ervoor om onszelf meteen in het diepe te gooien. Java is een relatief groot eiland, als je het vergelijkt met de andere Indonesische eilanden.