Australië

Werken in Australië

Reizen en werken op een visum in Australië

In deze blog vertellen we alles wat je wilt weten over de toeristen- en werk visa in Australië

Fraser Island tour

Route langs de oostkust van Australië

De oostkust van Australië is een populaire route bij backpackers die naar Australië reizen. In deze blog vertellen in een verslag over onze ervaringen op de route langs de oostkust van Australië.

Twelve Apostles

Route voor de Great Ocean Road

De route langs de Great Ocean Road loopt langs de zuidkust van Australië en is ongeveer 250 kilometer lang. De route langs de Great Ocean Road is in één dag te rijden, maar als je onderweg regelmatig wilt stoppen bij bezienswaardigheden, raden wij je aan om minimaal een week de tijd te nemen om de Great Ocean Road te ontdekken.

Australië oostkust

Route van Brisbane naar Melbourne via Sydney

Nadat we langs de oostkust van Australië hadden gereisd, reden we met onze campervan vanuit Brisbane via Sydney door naar Melbourne. In deze blog lees je in een verslag waar we op de route van Brisbane naar Melbourne zijn gestopt om te overnachten en vertellen we je wat er op deze plekken te doen is.

Route Great Ocean Road - Brisbane

Route van Great Ocean Road - Brisbane

Deze route wordt minder vaak gekozen door reizigers dan de kustroute, maar er is onderweg genoeg te beleven.  In deze blog vertellen we je waar we onderweg zijn gestopt en wat er op deze plekken te doen was. 

Brighton Bathing Boxes

Tips om te doen in Melbourne

Tijdens een paar dagen in Melbourne zul je je niet vervelen! Wij helpen je op weg.

Town of 1770 viewpoint

Tips om te doen in Agnes Water & Town of 1770

In deze blog geven we je tips waar te verblijven en wat te doen in Agnes Water & Town of 1770 (Seventeen Seventy).

Circular Quay

Tips voor een citytrip naar Sydney

Sydney is een levendige stad waar er tijdens een citytrip genoeg te doen is. Sydney ligt aan de kust, waardoor je vanuit het centrum binnen een uur bij het strand bent. In deze blog geven we je tips over bezienswaardigheden en highlights voor tijdens jouw citytrip naar Sydney.

Tips om te doen in Brisbane

Bij aankomst in Australië vlogen we meteen door naar deze stad om een bus te kopen. We verbleven toen zo’n 2 weken vlakbij het centrum. Uiteindelijk hebben we in totaal één jaar in Brisbane gewoond en raakten zelfs een beetje gehecht aan de stad. In deze blog geven we tips om te doen in Brisbane en omgeving.

Hiken in de omgeving van Brisbane

In Australië is hiken, wandelen door de natuur, erg populair. Vooral in het bergachtige Queensland, waar Brisbane gelegen is, zijn er veel mooie plekken om te hiken. In deze blog delen wij onze tips voor een hike in de omgeving van Brisbane.

oostkust Australië tanken

Welk vervoer kies je tijdens het reizen door Australië?

In deze blog bespreken we de voor-en nadelen van het vervoer waarmee je door Australië kunt reizen: de Greyhound bus, het huren van een auto of campervan en het kopen van een eigen auto of campervan. Vervolgens geven we je informatie over het op naam laten zetten en het verzekeren van je eigen voertuig.