6 Handige gratis reisapps voor een reis naar Australië

Apps voor een reis naar Australië

In deze blog delen we onze favoriete gratis reisapps die je kunt gebruiken op elke bestemming.
Tijdens het reizen door Australië gebruikten we nog een aantal andere handige reisapps. Wil je weten welke? Je leest het in deze blog!

 • Wikicamps

  wikicampsWikicamps geeft je een overzicht van campings, hostels en plekken waar je gratis kunt overnachten. Daarnaast worden er onder andere toeristische trekpleisters en waterpunten weergegeven op de kaart. Op Wikicamps kun je op veel interesses filteren. 
  Wanneer je een plek hebt bezocht, kun je in de app een reactie en foto’s achter laten voor andere reizigers. We betaalden eenmalig AUD$7,95 om optimaal gebruik te kunnen maken van Wikicamps. Voordat je wilt beslissen of je dit bedrag wilt betalen voor de app, kun je gebruik maken van een gratis trial. 

 • Campermate

  campermateEigenlijk heeft Campermate hetzelfde doeleinde als Wikicamps, maar deze app is gratis. Aan deze app kunnen gebruikers ook zelf nieuwe locaties toevoegen, waardoor het aanbod van de Campermate blijft groeien. 
  Campermate is een handige app voor wanneer je kosten wilt besparen op reis. Wij vonden Wikicamps fijner in gebruik dan Campermate. 

 • App van je Australische bank 

  bank appsWanneer je in Australië wilt gaan werken op een Working Holiday visum, moet je een bankrekening openen waarop je salaris op gestort kan worden. Daarnaast is het handig om een Australische rekening te hebben zodat er niet bij elke betaling wisselkoers kosten worden gerekend. Ook gebruiken we de app om geld over te kunnen maken naar een andere Australische rekening zoals bij het huren of kopen van een campervan of om je (tijdelijke) accommodatie te betalen. Doe je dit vanaf je Nederlandse bankrekening, dan betaal je voor elke transactie de wisselkoers plus extra kosten. 
  In de app van de Australische bank waar wij een rekening hebben geopend worden onze inkomsten en uitgaven ingedeeld in categorieën. Hierdoor hebben we een duidelijk overzicht wat we per week hebben verdiend en waar we ons geld aan uit hebben geven. 

 • Fuel Map Australia 

  fuel mapDe app Fuel Map Australia laat je de dichtstbijzijnde tankstations zien. Ook kun je de prijzen van de verschillende tankstations vergelijken, zodat je naar de goedkoopste in de omgeving kunt gaan, dit is heel handig wanneer je een langere reis maakt. Gebruikers van Fuel Map Australia kunnen zelf ook nieuwe tankstations toevoegen. 

 • Gumtree

  gumtreeDe website Gumtree.com.au kun je vergelijken met Marktplaats.nl, maar dan de Australische versie. Naast de website bestaat er ook een Gumtree applicatie. 
  Gumtree is wat uitgebreider dan onze Marktplaats. Er worden op Gumtree ook vaak vacatures geplaatst. Deze app is erg handig als je als backpacker op zoek bent naar werk op een boerderij op een afgelegen plek. 
  Maar ook wanneer je op zoek bent naar een auto of campervan, dan is Gumtree de plek waar er een grote kans is dat je een voertuig vind die bij jouw wensen past. 

 • Nature Near Me 

  nature near meNature Near Me vertelt je alles over wat er in jouw omgeving in de natuur te doen is. Er staan veel leuke hikes op de app en je kunt ook de moeilijkheidsgraad van de route zien. Naast informatie over wat er in de omgeving te doen is, geeft  Nature Near Me je ook informatie over de weersvoorspellingen op je bestemming. 

Als je vragen hebt over bovengenoemde reisappslaat dan hieronder een reactie achter, stuur ons een bericht via Instagram @wanderlovers.nl of stuur een mail naar info@wanderlovers.nl


Op de website van Worldwidecampers kun je eenvoudig een gratis en vrijblijvende camperhuur offerte samenstellen.
Worldwidecampers werkt met een groot aantal camperverhuurders samen in Australië, Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika, Zuidelijk Afrika en Europa.

ReizenReizen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *