To do tips in Agnes Water & Town of 1770

Agnes Water & Town of 1770, Queensland, Australië

In 2018 reisden we met onze campervan langs de oostkust van Australië en maakten we een korte stop in Agnes Water en Town of 1770. 
Achteraf hadden we spijt dat we niet langer zijn gebleven, want de omgeving rondom Agnes Water en Town of 1770 is prachtig en er is hier genoeg te doen. 
Daarom besloten bijna twee jaar later vanuit Brisbane een naar Agnes Water & Town of 1770 te rijden.

Red Rock Walking Trail beach

Accommodatie in Agnes Water & Town of 1770

In Agnes Water en Town of 1770 kun je voor elk budget een accommodatie vinden. De meeste campings liggen tussen Agnes Water en Town of 1770 in. 
Wij boekten een huisje op de camping van Captain Cook Holiday Village in Town of 1770. Deze camping één van de goedkopere en goed beoordeelde accommodaties als je wilt verblijven in een huisje of in een stacaravan. Je kunt hier uiteraard ook met je campervan of tent kamperen. 
 
Het vakantiepark is grotendeels een camping met een paar huisjes bij de ingang van het park. Er is daarom ook een gebouw met sanitaire voorzieningen, een keuken en barbecues waar je als gast van de camping gebruik van kunt maken. 
In het huisje stonden er drie beddenéén tweepersoonsbed en een stapelbed. Het tweepersoonsbed kon met een gordijn worden afgeschermd van de woonkamer en het stapelbed. Daarnaast is het huisje voorzien van een eethoek, een bank, een kleine keuken en een badkamer met een wc en een douche. 
 
Aan de achterkant van de camping ligt er een onverhard pad dat richting een rustig strand loopt. 
Extra to do tip van ons: Zet ’s morgens vroeg een wekker en ga hardlopend (of wandelend) via dit pad naar het strand. Je kunt vanaf dit strand de zonsopkomst zien. 
Strand town of 1770

Activiteiten in Agnes Water & Town of 1770

 • 1770 LARC! Tours
  We waren al een aantal keer langs de grote roze boten van 1770 LARC! Tours gereden, wat ons nieuwsgierig maakte naar de tours die hiermee worden gegeven. We boekten één dag van te voren de Afternoon Cruise. Let op: De tours kunnen snel vol zitten dus boek op tijd.
  Een LARC is een amfibievoertuig. Dit betekent dat het voertuig over land kan rijden maar ook in het water kan varen. De manier waarop het voertuig wordt gebruikt is afhankelijk van de getijden van het water. Op stukken waar het water ondiep is gebruikt de kapitein de wielen om vooruit te komen. Onderweg gaf de kapitein aan te letten op leven in de zee, zoals roggen en als je geluk hebt zelfs dolfijnen. 
  Tijdens de tour reden we eerst een stukje over de weg waarna we het water in gingen. 
  We vaarden en reden via de zandbanken naar de overkant waar het Eurimbula National Park is gelegen. Hier kun je alleen komen via het water of met een 4WD vanaf de andere kant van het National Park.
  De gids verteld tijdens de tour over de geschiedenis van het voertuig, de natuur en de omgeving.
  Terug naar het vaste land reed de kapitein nog een paar keer een zandbank op om vervolgens op volle snelle weer in het water te glijden.

Larc Tour

 • De zonsondergang bekijken bij Captain Cook Memorial
  Voor zonsondergang kun je ook bij Captain Cook Memorial zijn. Je kunt hier makkelijk parkeren en dan loop je een trappetje af en beland je gelijk op het strand.
  Neem een handdoekje mee en en flesje wijn en geniet hier van de zonsondergang!

Hiken in Agnes Water & Town of 1770 

 • Paperbark Forest 
  De Paperbark Trail is een korte wandeling van ongeveer 15 minuten. De bomen die hier staan zijn erg speciaal en vind je niet vaak in deze goede conditie.
  Het pad loopt door de bomen en wordt afgewisseld met paaltjes waar je overheen moet lopenGeen zorgen, de omvang van de palen is breed genoeg. Ook zie je veel vlinders om je heen.
  De route is makkelijk te vinden. Volg vanaf Agnes Water Springs Road en vind na ongeveer 2,5 kilometer rijden de parkeerplaats aan de rechterkant van de weg, net na het bord met Reedy Creek Reserve erop. Er zijn voldoende parkeerplekken.

Paperbark Forest

 • Red Rock Walking Trail
  Dit was één van de minder toeristische maar mooiste hikes die we gelopen hebben.
  Wij parkeerden bij de parkeerplaats van Paperbark Forest. Aan de overkant van deze parkeerplaats is er een onverharde weg van bijna één kilometer lang. Wanneer je hier met een 4WD gekomen bent, kun je ook de weg met de auto afleggen, maar wij durfden dit niet aan met onze kleine auto. Aan het einde van de weg staat het bord met ‘start of Red Rock Hiking Trail’ er op. Hier ga je rechtsaf het strand op (Spring Beach) en na een stukje wandelen kom je bij de rode stenen aan. Hier loop je de heuvel om de route te vervolgen. Wij kwamen wallaby’s tegen op één van de stranden, die we van een afstandje bekeken. In de Australische winter kun je hier ook walvissen spotten.
  Stop af en toe en geniet van het uitzicht! Wij stopten ook aan het einde van de route om onze zelfgemaakte lunch (tip!) te nuttigen, voordat we weer terug liepen naar de start van de trail.

  Red Rock Walking Trail

 • 1770 Headland Carpark
  Aan het einde van het vaste land bij Seventeen Seventy ligt de parkeerplaats 1770 Headland Carpark. Vanaf hier loopt er een korte wandelroute van zo’n kwartier naar twee uitzichtpunten: Bustard Bay Lookout en Wave Lookout. De wandelpaden zijn duidelijk aangegeven. Misschien spot je wel dolfijnen, walvissen (in de Australische winter) of een zeeschildpad vanaf één van de uitzichtpunten!
  Bij 1770 Headland Carpark zagen we in de verte een strandje liggen. We konden vanaf hier naar beneden lopen, maar we kwamen er achter dat we daar ook konden komen via de jungle.
 • Round Hill Creek Walking Trail
  We parkeerden bij het Captain Cook Memorial en liepen vanaf hier via een pad door de jungle naar het strandje. Na ongeveer een halfuur kwamen we aan bij het strand. We waren, naast een groepje backpackers de enigen hier! We legden onze handdoeken naast de rotsen waarachter een kleine pool van zeewater verscholen lag. Neem voldoende water mee want er zijn geen voorzieningen.
  Onze extra tip: Neem je eigen lunch of een gasstelletje mee. Er zijn hier geen restaurants en het is zonde als je het strandje al snel moet verlaten omdat je trek krijgt. Ook kun je vissen onder water zien, dus een snorkelset komt hier ook goed van pas!
  Town of 1770 viewpoint
 • Surfen
  Bij Agnes Water kun je ook goed leren surfen. Het is het de noordelijkste plek aan de oostkust waar er nog kan worden gesurft. Het nemen van een surfles is hier niet zo prijzig vergeleken met andere plekken aan de oostkust en er is genoeg keuze uit surfscholen.
  Wij kunnen helaas niet onze ervaringen met je delen, want we hebben hier niet gesurft. 

Eten & drinken in Agnes Water & Town of 1770 

Betaalbare en lekkere fish and chips aten wij bij Town of 1770 Rusty Pelican. We kwamen hier bij toeval uit bij dit kleine lokale tentje in de haven. De maaltijd namen we als lunch mee naar het onbekende strandje bij Round Hill Creek Walking Trail.

Voor een goede koffie met een groot stuk gebak bezochten we Getaway Garden Cafe. Dit is een restaurant dat op een vakantie park is gelegen. Het restaurant heeft een terras in een grote tuin maar ook op de overdekte veranda zijn er plekken. 
Ook hebben wij hier een keer ’s avonds goede pizza’s gegeten. 
Het diner wordt alleen op woensdag en zondag vanaf 6 uur geserveerd. Als je hier wilt dineren, heb je de keuze uit een aantal pizza’s of een vast menu. Je moet voor het diner wel van te voren reserveren.  
Bij het restaurant worden er ook leuke en originele spullen en souvenirs verkocht   

Agnes Water & Town of 1770 liggen aan de oostkust van Australië.


Als je graag nog meer tips voor Australië wilt of vragen hebt, laat dan hieronder een reactie achter, stuur ons een bericht via Instagram @wanderlovers.nl of stuur een mail naar info@wanderlovers.nl

Red Rock Walking Trail beaches
Red Rock Walking Trail waliby
Zonsondergang Australië

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *