De 6 ultieme hoogtepunten van onze backpackreis door Zuidoost-Azië: bucketlist ideeën!

6 hoogtepunten Zuidoost-Azië

Je hebt de beslissing gemaakt om te gaan backpacken door Zuidoost-Azië, maar je hebt eigenlijk nog steeds geen idee welk land je wilt gaan bezoeken en welke hoogtepunten in Zuidoost-Azië je niet kunt missen.
Om je op weg te helpen, hebben we in deze blog onze 6 ultieme hoogtepunten van onze backpack reis door Zuidoost-Azië willekeurig op een rij gezet.
Hier kun je ook onze uitgebreide reisverslagen over de landen die wij in Zuidoost-Azië hebben bezocht.

1. Bromo Vulkaan, Java, Indonesië

Voor veel backpackers die het eiland Java in Indonesië bezoeken is het beklimmen van de Bromo Vulkaan één van de hoogtepunten van hun backpack reis. 
Wij boekten een georganiseerde tour naar de Bromo vulkaan vanuit Yogyakarta. Bij deze tour was een overnachting, ontbijt en een transfer naar het eiland Bali inbegrepen. 
Verwacht niet te veel van de accommodaties waar je uit kunt kiezen bij het boeken van een tour, dit zijn de enige opties in het dichtstbijzijnde dorp. 
Achteraf gezien maakten het krakkemikkige verblijf in het bergdorpje en de nasi goreng als ontbijt na het beklimmen van de vulkaan ons avontuur compleet!

2. Het Prambanan tempelcomplex, Java, Indonesië

Nog één van de hoogtepunten op het eiland Java was voor ons het bezoeken van het Prambanan tempel complex. 
Dit complex is wat minder toeristisch dan het bekende Borobudur tempel complex, maar wij vonden dit tempel complex één van de hoogtepunten tijdens onze backpack reis door Zuidoost-Azië. 
De tempels met fijne details zijn prachtig om te bekijken. Prambanan staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 
Wij boekten een georganiseerde tour naar het Prambanan tempel complex waarbij we ook de Borobudur tempels bezochten, maar je kunt ook vanuit Yogyakarta naar de Prambanan tempels toe fietsen.


3. Nationaal Park Taman Negara, Maleisië 

Taman Negara is het oudste regenwoud van de wereld. 
Wij boekten een meerdaagse tour vanuit Kuala Lumpur, maar je kunt de reis naar Taman Negara zelf ook regelen. 
In het nationale park kun je onder andere door de jungle hiken om wilde dieren te spotten. Als je een tour boekt worden er nog meer activiteiten aangeboden. 
Lopen over de langste canopywalk ter wereld middenin het regenwoud is eigenlijk nog één van onze hoogtepunten op zich!

4. Kookcursus in Chiang Mai, Thailand

Wij wilden tijdens onze backpack reis door Zuidoost-Azië graag een kookcursus doen. 
We merkten toen we aan het backpacken in Thailand waren al snel dat de Thai veel kruiden en specerijen in hun gerechten gebruiken. Daarnaast zijn er ook een aantal bekende Thaise gerechten waar wij meteen fan van waren, zoals Thaise curry en Pad Thai. 
Aangezien we in Indonesië en in Maleisië  ons backpack budget al hadden uitgegeven aan georganiseerde tours, kozen we ervoor om in Chiang Mai een kookcursus te doen. 
Wij volgden een kookcursus bij Mama Noi (aanrader!) maar er zijn in Chiang Mai nog veel meer opties. 
De kookcursus was één van de hoogtepunten tijdens onze backpack reis door Zuidoost-Azië waar we nu nog plezier van hebben!

5. Canyoning in Da Lat, Vietnam

Aan dit hoogtepunt van onze backpack reis door Zuidoost-Azië denken we nog vaak terug. 
 
In Vietnam reisden we van het zuiden richting het noorden, dus we konden eigenlijk niet om het berg dorp Da Lat heen. 
Da Lat ligt ongeveer in het midden van Vietnam en staat er bekend om dat je hier kunt abseilen van watervallen. 
We wilden tijdens onze backpack reis door Zuidoost-Azië nog een avontuurlijke uitdaging aan gaan en daarom besloten we een canyoning tour te boeken. 
Dreisbureaus in Da Lat bieden ongeveer dezelfde tour aan, alleen de ene biedt net wat meer extra’s dan de andere.

6. Hai Van Pass, Vietnam

Nog één van de hoogtepunten tijdens onze backpack reis door Zuidoost-Azië in was voor ons het rijden over de Hai Van Pass van Hoi An naar Hué in Vietnam. 
De totale route van Hoi An naar Hué is ongeveer 170 kilometer lang en loopt deels door de bergen, waar de Hai Van Pass begint. 
Wij huurden een scooter bij Motorvina, die in Hoi An en Hué een vestiging hebben waardoor je de scooter bij aankomst in het andere dorp weer in kunt leveren. 
Motorvina regelt het vervoer van je backpack. 
Voor degenen die liever niet zelf willen rijden worden er ook georganiseerde tours aangeboden waarbij je achterop de motor plaats kunt nemen. 
Vergeet onderweg niet te stoppen om te genieten van het de omgeving en van het uitzicht!

Als je graag nog meer tips wilt voor je backpackreis door Zuidoost-Azië of vragen hebt, laat dan hieronder een reactie achter, stuur ons een bericht via Instagram @wanderlovers.nl of stuur een mail naar info@wanderlovers.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *